No. 310 & 311 Czechoslovak (Virtual) Squadron RAF
Domů · Články · Fórum · Fotogalerie · Odkazy Čtvrtek, Březen 28, 2024
Základna
O nás
Pravidla Wingu

Naši Piloti

Hodnosti
Vyznamenání

ACES DF Servery
310&311 v obrazech

Kdo tu je a kdo tu byl
^311_Vont04:47:40
~310_Snakes11:57:26
~311_Kerbi12:57:12
~310_Pepno16:37:23
~311_Mart 1 den
^310_BleskovejPodrs 2 dny
~310_Pip 2 dny
^311_Liboch 3 dny
~310_Majkl 3 dny
^311_Upir 3 dny
Číst téma
No. 310 & 311 Czechoslovak (Virtual) Squadron RAF | Veřejná diskuze | Společné akce
Strana 1 z 5 1 2 3 4 > >>
Autor Ámos: Zhodnocení
311_Rampa
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 2301
Bydliště: Honnington (Klimkovice)
Založen: 04.04.06
Přidán 01/03/2009 22:51
Co dodat,

TeamSpeak:
ze začátku problémy s TS, jelikož jsme se nemohli dostat všichni spojenci na jeden jediny TS po hromadě.

Zdržení:
Brifink zdrženej kvůli problém s TS. Pak problém se serverem, kdy jsme řešili restart serveru (kvůli ikonce na mapě) se schmoudlem po drátě (on navíc VPNkou připíchnutej na server rychlostí 2kB přes telefonní spojení nastavoval server, takže to rychleji nešlo )

Problém kicků ve hře:
nevím čím to je, ale řekl bych, že to bude nějaká olegovina, popř. to bude mít něco společného s připojením uživatelů, jelikož to pořád kopalo jedny a ty samé lidi (mi se hryznul komp)


K akci:
Start z Horholtu, cesta k Hastings společně s CLOSE ESCORT kde už na nás čekal MEDIUM COVER a HIGH COVER.

Výdáváme se směrem k Dieppe a oblétáme ho z východu, nasazujeme kurz jih a jedem na letiště. Bombardujeme a dostáváme se do silné palby flaku.

Odlétáme směrem k Le Haveru a těsně před ním to stáčíme na kurz 355°. V téhle chvíli nás prolítaj dva focke-wulfy ale oba dva střílí přesně mezi naše dvě trojice. Po cestě nad mořem se mi kousl komp a hotovo.

Dle slov 313_Machera bojoval TOP COVER s Focke-Wulfy, který si na nás brousili zuby a udrželi jejich zbytek nahoře. Sami při tom ale ztratili 4 letouny + 4 piloty (2 zajati a 2 mrtví.) Klobouk dolů kluci!!!

310tka seděla celou cestu kolem nás. Supr.

Tolik pohled mě, jako velitele druhý sekce bombardérů.

Děkuji všem squadronám čs. wingu za skvělou práci, kterou odvedli při této akci.

Taky díky 311tce, za hezký výlet nad sladkou Francii, chválím Podprse za výborné odvelení akce + briefing.

Díky klukům od Temné strany síly, že se toho zůčastnili. Doufal jsem že si natlučem trochu víc, ale na tohle bych potřeboval report z vaší strany jaký byly u vás postupy.

Ještě jednou se omlouvám za technické problémy a zdržení a díky že jste přišli.

S! Rampa

smiley



Upravil 311_Rampa, 01/03/2009 23:00
294351949 http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=10
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
313_OTTO
Pilot

Příspěvků: 19
Založen: 25.02.09
Přidán 01/03/2009 23:11
Tak tady Nuker vytvořil základní schéma celé mise. na pozadí bohužel není mapa anglie, ale wake islandu (nebyla jinná možnost).


v htm to je zde.

http://download.sk.hellshare.com/bob.zip/172677
S! a děkuji za super misy. Slovní report dodá Macher.
Upravil 313_OTTO, 01/03/2009 23:27
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
1stCL_Fucida
Pilot

Obrázek uživatele

Příspěvků: 75
Bydliště: Gartenzaun
Založen: 04.04.06
Přidán 02/03/2009 00:22
Abend Männer!

No já bych to shrnul v krátkosti. Jsme teď trošku rozladěni..ne vyloženě nasráni, ale rozladěni ano. Start mise trval šíleně dlouho, čekali jsme všichni..ale bylo to opravdu hodně dlouho, myslím, že tohle je speciálkový rekord. Ty nekonečné restarty a tak..proč tohle nikdo neotestoval před letem?

Původní domluva, dle které jsme se připravovali - byl přelet nepřítele nad Normandií, za kterou osobně považuji oblast Cherbourg - Le Havre. Ale je pravda, že Rampa psal hlídkovat Cherbourg - Dieppe. Co vám budu povídat, úplně nadšený jsem z toho nebyl, znamenalo to na poslední chvíli reorganizaci a především rozšíření oblasti hlídky cca o 40 km. Což s našimi počty nebylo zase až tak málo..ale moje blbost smiley
No a kde je problém? No že jste kurva letěli i mimo tuto vymezenou oblast smiley. Jako letět nějakých 30 - 40 km mimo krajní bod mi přijde fakt hodně, vzhledem k tomu, že velké letadlo velikosti A20 lze spatřit na necelých 10 km, tak naše hlídka (ve které jsem byl přímo já) točící zpátky na západ měla nulovou šanci cokoliv uvidět.
Takže zatímco v reálu byla JG 2 naváděna na čs. wing už kdesi při jeho pouti nad kanálem a vizuální kontakt byl navázán snad už při prvním přeletu pobřeží, tak nyní byli zcela mimo letovou oblast Luftflotte 3. Dostali jste se za naše hlídky, které do zničení jednoho pozemního cíle netušily, že nepřítel je ve vnitrozemí. Je to škoda, většina našich letadel neviděla A20 (to viděla pouze dvojice Focke-Wulfů), o nějaké koordinované operaci nemohla být řeč.

K samotnému průběhu pouze stručně:
Základní rozdělení bylo na dvě osmičky (druhou vedl pbarry), osmičky klasicky na Schwarmy (vedli Pison a Wedge). První osmička hlídkovala v oblasti Caen - Dieppe a druhá osmička v oblasti Cherbourg - Caen. První osmička, kterou jsem měl na starosti se dále dělila na dva Schwarmy, první držel dílčí oblast Caen - Le Havre, druhý (můj) Le Havre - Dieppe. Má Rotte (dvojice) operovala v oválech mezi Dieppe a řekou v sektoru I5.
Startoval jsem první a po jedné otočce hned zamířil do prostoru Le Havre-Dieppe. Hlídkovali jsme ve výšce 6000 m. Od jiných skupin přicházela občasná hlášení o nepřátelských kontaktech, ale víceméně k navázání kontaktu s nepřítelem dost možná v téhle fázi ani nedošlo. O tom, že je nepřítel nad Normandií, jsme se dozvěděli z chatu, kdy to napsalo, že modrý cíl je zničen + sektor (jen tak mimochodem - cílovou oblast jsme neznali). Vydal jsem se s Kowalem k Evreux, v té chvíli vzdálenému okolo 60 km, tudíž šance cokoliv zachytit byla mizivá. Bombardéry jsme někde prolétli. Zbytek formací jsem nechal nad pobřežím v původním rozpoložení. Letadla se podařilo vizuálně zachytit jižně od Le Havre, postupně se většina Fw 190 zapojila do nějakého boje s opožděnými Spitfiry. Chytit A20 s něčím jiným, než těmi Focke-Wulfy nacházejícími se v jejich trase, bylo téměř vyloučené.
Sám jsem nepřítele uviděl zhruba 2 km nad námi západně. Stoupali jsme tedy trošičku vedle a připravovali se na nějaký ten souboj. Spitfiry nás uviděly, stáčíme se k sobě v počtu cca 5 vs 2 smiley. Říkám ještě Kowalovi, ať dá bacha, aby ho nic neošilo při tom prvním průletu. Za tři vteřiny byl Kowal tuhej a já měl zůstat sám. V jednu chvíli jsem se dostal dokonce pod Palbu, ale reagoval jsem zjevně dostatečně rychle. Pak následoval útok z dost brutálního úhlu na Spitfire. Jdou zprava zespoda, dalece předsazuji. Spit je hluboko pod motorem, zbraně duní..zásahy a padající Spit ukončil svou pouť až kdesi ve vodě. Ohlížím se kolem sebe a vypadá to klidně, nikdo si mě nevšímá, ač je kolem mě možná takových 6 Spitfirů. Tak si vybírám další obět, ideálně se mi staví..zaměřuji, pálím.. Spitfire dostává zásahy a pouští kouř. Nechávám ho jít - domů se nejspíš dostal.
Hledám další cíle. Spity působí neskutečně zmateně, jeden letí téměř přímo proti mně, na poslední chvíli zjišťuji, že ale jde přecijen mimo mou osu - zjevně mě vůbec nevidí. Reaguji ale již pozdě a Spitfire tak slízne pouze nějaké lehčí poškození. Nemám náladu ho sledovat, zjevně si právě prostřelil trenky smiley Vybírám další cíl. Spitfire pouštějící palivo a letící rovně. Pronásleduji ho možná dvě minuty, celou dobu se otáčím a říkám si, že to musí být nějaká past, že přece v houfu Spitfirů mě někdo musí vidět a nebožákovi nahlásit, co se děje. Nic. Přibližuji se na vzdálenost okolo 300 m a tisknu spouště. Zásahy, křídlo se bortí a Spit se řítí do hlubin. Poté se snad během jediné minuty všechny Spitfiry zdekovali a bylo po souboji. Následuje návrat, hopsavé přistání, seřazení na stojánce a společná fotografie.

Sám jsem od akce čekal určitě více. Hutnější atmosféru, souboj velké skupiny Fw 190 s velkou skupinou Spitfirů. Souboje se Spitfiry sice nebyly špatné, ale popravdě řečeno na můj vkus až moc takové "zmatené".
Obecné dojmy 1stCL (ať se každý vyjádří sám) jsou asi nevyvážené, většině se akce docela líbila a všichni jsou dost rozčarováni z toho rudého příletu mimo modrou oblast.


PS: Co říkali důstojníci II./JG 26, když jste prolétli přímo kolem jejich letiště? smiley


PPS: Modrý briefing dodaný Rampou:

Zdravím všechny,
Ke kterým se dostal tento dokument. Rád bych nejprve ujasnil několik věcí a to:

Info:
Verze hry: 4.09b1mod
Mapa: English channel beta
Datum: 1.3.2009
Server: ještě upřesním
Heslo na server: amos
Čas srazu na TS: 20:00
TS: nebudu vás nutit chodit na náš TS, klidně zůstaňte na svém

Všem doporučuju si nainstalovat Unified Mod Pack 1.0 popř. 1.1. Žádné další externí MODy není třeba doinstalovávat.

O akci:
Původním záměrem bylo zinscenovat událost, při které zahynul první velitel čs. wingu W/Cdr. Alois Vašátko, jenže možnosti mapy i samotné hry jsou značně omezené, tudíž cíl nebude letiště Morlaix, ale pochopitelně nějaké jiné, které se bude nacházet na mapě.
Čas akce bude posunut oproti skutečnost o hodinu zpět, jelikož v červenci v 20:00 taková tma jako na mapě kanálu nebývá.
Protože to hra neumožňuje bude pár maličkostí změněno, tak to berte v úvahu.


Zde končí veřejná část. Následují rozkazy pro jednotlivé strany.
Jakékoliv další dotazy přímo na mě (311_Rampa) : icq 294351949



LUFTWAFFE:

Dislokace báze:
Cherbourg-West (B5)

Úkoly:
Hlídkovat na linii Cherbourge, Le Havre, Dieppe



335209276 www.czechlions.cz
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_BleskovejPodrs
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 6389
Bydliště: Praha
Založen: 25.05.06
Přidán 02/03/2009 01:55
Škoda Fučido, že jste tak přesně točili přímo nad Dieppe a neletěli ještě tak 5 km na (SV) od něj. Pak byste měli šanci nás zahlédnout na mracích. Válka je svině smiley Vaši kamaraden od Abbeville mlčeli taky jako hrob když jsme lízli jejich letiště a nic vám nenahlásili, asi vám nepřáli ty sestřely smiley. Navíc jste propásli průlet hrdinného Upíra(kterého to předtím koplo a letěl sám) mezi Dieppe a Le Havrem.

(ten dotík vpravo nahoře je Fuči...)
Pozn.: To že nás Upír dokázal dohnat, je díky tomu že jsme letěli opravdu pomalu aby nás Spity stíhali krýt...


Jenže, co si budeme namlouvat, na téhle mapě je proti zemi govno vidět a tak se ani nedivím, že jste nezahlédli pod vámi svaz 6 bombardérů s close coverem 8 Spitfirů, směřujících k pobřeží Francie a dále nad Anglii.


Je to škoda, protože takhle nás prolétly jen dva FW někde na linii Le Havre a nevím zda vám nahlásili naší polohu a směr letu(zaútočily z boku pod velkým ůhlem a moc škody nenadělali, ke druhému útoku se už nedostali). Bombardéry musely letět velmi nízkou rychlostí(asi 340km/h IAS v 2500m), aby je close cover Spitfirů mohl vůbec následovat a proto si myslím že pokud by se na nás Fw, které v tu chvíli byly nad námi pustily, měli velmi slušnou šanci nás dohnat, proletět close coverem na rychlosti a zaútočit...

Jinak za mě, akce se mi líbila, bohužel technické nedostatky ze začátku padají hlavně na naší hlavu, vůbec jsme netušili, že náš TS nepojme více jak 16 lidí(i když bych přísahal že už nás na něm bylo i vícesmiley ) Další anabáze s ikonou a administrací serveru už není zas až tak naší vinou a je jen smůla, že šmudla to blbě nastavil a pak si drze odjel na hory smiley
Ach jo, no tak doufám, že příště to bude celkově lepší, podaří se nám uspokojit opravdu všechny strany(kromě strany pilotů preferujících Transferring Mission smiley)...

S! všem zúčastněným a GN!

PS:
Ale mapa je to krásná...kurňa když vidím ty fotky tak se kochám...smiley Tuhle jsme na ní letěli taky jednu naší minispecku a stíhači v Pfeilech nezahlédli naše Tempesty, ani když jsme pod nimi ničili odpalovací rampy V1...je to prostě bezva mapa, ale ne pro stíhače létající v 6km a zvyklé na Olegovské mapy, kde vidí dotíky i 3 a více km pod sebou...




Upravil 310_BleskovejPodrs, 02/03/2009 02:02
225-204-779 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=8
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
1stCL_Fucida
Pilot

Obrázek uživatele

Příspěvků: 75
Bydliště: Gartenzaun
Založen: 04.04.06
Přidán 02/03/2009 08:21
311_BleskovejPodrs napsal/a:
[center]Škoda Fučido, že jste tak přesně točili přímo nad Dieppe a neletěli ještě tak 5 km na (SV) od něj. Pak byste měli šanci nás zahlédnout na mracích. Válka je svině smiley Vaši kamaraden od Abbeville mlčeli taky jako hrob když jsme lízli jejich letiště a nic vám nenahlásili, asi vám nepřáli ty sestřely smiley.


http://file.qip.ru/file/77988921/b5f1b8fe/bobspecprojekce.html

- Letadla jsou vidět do poloměru necelých 10 km, A20 tipuji tak na 8. To je maximum, na kterou je lze spatřit. Vzhledem k vaší trase letu bychom museli být přibližně 20 - 30 km mimo oblast, abychom vás chytli na pobřeží (rozhodně ne 5). My se samozřejmě točili ještě před Dieppe, přece nepoletíme na hranici prostoru, když na tu hranici jakž takž vidíme.
- Nevidět sólově letící letadlo, když se hledá pořádná formace, myslím není nic závažného. Bylo by horší ho vidět, pak spadnout na sólově letící Spitfire a ztratit tak výhodnou pozici.
- 16 Fw 190 hlídkovalo na linii delší než 100 km (vzhledem k tomu, že jsme se drželi nad pobřežím, tak měla okolo 130 km), což je samo o sobě na, nebo skoro za hranicí rozumné proveditelnosti. Vy jste si to střihli mimo. Jen tak mimochodem to znamená, že když někdo nahlásí svaz, tak trvá zhruba 10 minut, než letadla z okrajové oblasti doletí do středu. Nějaké budování pozice zabere další čas. Pouze za předpokladu, že je kontakt navázán a udržován, že neustále tečou informace, kde nepřítel je (jak má stíhače, jak má bombardéry, kurz, výšku).
- Tou fotkou mého Fw 190 s formací A20 kdesi daleko na mraku máš na mysli že jsem v klíčový okamžik měl namířit letadlo kamsi a podívat se kamsi, abych během pár vteřin viděl kohosi, kterého bych mohl a identifikovat jako cosi. Asi mohl. Bohužel jsem viděl jen ty dvě formace výše.

Kecy o mlčení Kameraden z Abeville nejsou vtipné, ale stupidní.


335209276 www.czechlions.cz
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
311_Upir
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 504
Bydliště: Brno
Založen: 20.09.06
Přidán 02/03/2009 09:19
Mě se to líbilo, nebýt ohavného kicku v prní třetině. Očividně 1stCL neskočili ani na zvláštní operaci "Kryjte se za neg..., Upíra" smiley Problémy a čekání byly tentokrát mnohem delší než je obvyklé, avšak aspoň jsem si stihl pověsit prádlo a zašít jedny kalhoty. Byla by škoda, kdyby jsme si něco podobného nezopakovali, aspoň víme co udělat jinak (radar do chatu, předsunutý průzkum apod). Stejně jsem rád, že to proběhlo a přes všechny výhrady, které k akci máte, je vidět, že si s tím Rampa dal pro nás práci a ty nervy, 10 telefonátů před akcí a právě teď asi i rudnutí vzteky mu nezávidím... smiley


275550319 http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=24
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_Crowley
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 2516
Bydliště: Zlín
Založen: 09.04.06
Přidán 02/03/2009 09:28
Pěkný výlet to byl. A to i ve srovnání s výletem na Kokořín smiley
Dvě věci to lehce kazily. A to TS - koordinovat takové množství letadel přes chat prostě není možné. Z toho důvodu jsme se například dozvěděli o boji 313 až v okamžiku, kdy začali padat první letadla. Ze stejného důvodu bylo rozvrstvení jednotlivých vrstev coveru chvílemi dost neuspořádané.
Druhá věc byla kopání jednotlivých účastníků. Osmičlený Close cover přišel ještě během letu k cíli bez boje o 3 stroje. To jsou ztráty, kvůli kterým by byl asi odvolán velitel.

K samotnému průběhu akce se dá říct jen byli jsme tam, hlídali, nevystřelili si a přistávali s hladovým okem.

K provedení: nebyl jsem v realizačním týmu, nicméně myslím že byl celkem zřejmý záměr o něco jako rekonstrukci události. Cílem nebylo přeorat pozemáky (ostatně část bomberů útočila na prázdnou runway), ale střet chráněného svazu a s bránícími Fw. A to při NÁVRATU.
Vašátko zahynul při napadení ze šesté, ve výšce 3000 m, cca 10-15 km od anglického pobřeží. Z toho důvodu, předpokládám, byl i průlet nad Abeville, tedy mimo hlídkový prostor LW.
Pokud byste nás totiž Fuči napadli při příletu, tak se to mohlo jmenovat klidně nějak jako Rodeo XY a nemuseli jsme do toho tahat chudáka Amose. Tak už se nečerti smiley


191-442-492 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=25
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
1stCL_pbarry
Pilot

Příspěvků: 78
Založen: 06.04.06
Přidán 02/03/2009 09:30
Tak předně díky za akci. Mělo to atmosféru, i když z velké části jen novou mapou a denní dobou. Přesto sem si na pár okamžiků zažil pocit pilota příletajícího do větší nepřehledné bitvy s dvojkou přivázanou na svojí šetce a několik útoků na nepřítele.


Sorry podrs, ale dohodnout nějaký vymezený prostor, letět mimo něj a ještě řikat že sme se měli koukat dál za tento protor, je vyloženě kurvárna. A směšně to působí když si ještě stěžuješ na málo akce.
Je dojemné že jste museli letět "velmi nízkou rychlostí" 340km/h. Což je mimochodem maximálka naložené Ju88 smiley

Mapa je zajímavá, ale zas takovej problém sledovat doty proti zemi na ni nemám. Rozhodně neni horší než olegovská normandie takže tohle bude spíš tvůj problém podrs.


Celkově mám pocit že se v této akci mlátila snaha za kazdou cenu splnit šturmovskou misi s realnou predlohou. Doufal sem ve velký furbal vsech letadel. Zkrátka velkolepou bitku kdy kontrola navede nasi velkou formaci na vasi velkou formaci a rozjede se to. Místo toho jsem zazil prumernou misi s podprumernym bojem v zajimavem prostredi.



Kazdopadne se dalsim akcim podobneho druhu nebranim v budoucnu a diky vsem za polet smiley


Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
------------
černá 1+-
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_Cibule
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 1531
Bydliště: Praha
Založen: 05.04.06
Přidán 02/03/2009 09:36
No, já bych to nedramatizoval. Zejména proto, že bychom si tuhle docela pěknou speciálku mohli dát ještě jednou.

Technické problémy, které zavinily zpoždění, byly samozřejmě nepříjemné, ale dost těžko předvídatelné (když tvůrce mapy poprvé užívá server někoho jiného, je těžké vše domyslet). Rampa byl u nás na TS, takže jsem měl možnost slyšet, jak hodinu zuřivě žhaví telefon, abychom si zalítali. Díky, šéfe.

Já osobně jsem si tu akci přes fakt, že mi postupně odpadli oba zbylí chaps z mé formace, hodně užil. A užiju si jí případně i podruhé...

Stay cool.



221-407-638 http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=12
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_BleskovejPodrs
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 6389
Bydliště: Praha
Založen: 25.05.06
Přidán 02/03/2009 09:42
Já to všechno beru,Fuči..
prostě to nevyšlo tak jak mělo(resp. ta část s koordinovaným útokem na svaz)..pokud ti to zkazilo dojem z akce takovým způsobem, že nepřekousneš už ani mou narážku na tvůj vtipek s JG26 tak se ti hluboce omlovám..stejně jako všem kterým tato válečná lest proradných englanderů zkazila prožitek z akce..
Nebyl to záměr(záměr byl jen oddálit napadení našeho svazu až cestou domů, ne abychom vám proklouzli úplně a skoro bez napadení)..



Upravil 310_BleskovejPodrs, 02/03/2009 10:28
225-204-779 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=8
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_BleskovejPodrs
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 6389
Bydliště: Praha
Založen: 25.05.06
Přidán 02/03/2009 10:18
Tak jo, pojďte a všichni do mě...já to ustojím.
Je pravda, že to bohužel nevyšlo přesně podle plánu a bombry nebyly tam kde měly být, trasu jsem posunul východně já(po konzultaci s Rampou, samozřejmě že ne samovolně), abychom měli ideální nálet na rwy Evreux a aby bylo trochu oddáleno napadení svazu, jako tomu bylo v reálu(což se pak podařilo, bohužel jen v malé míře a ostatní piloti LW byli v tu chvíli příliš daleko na efektivní zásah proti nám)...

Bohužel tato moje, řekl bych mladická nerozvážnost, díky které jsem zřejmě připravil o zábavu většinu němců a zamezil jim zastřílet si do bombardérů, měla být vykompenzována radarem/hlásnou službou na modré straně(něco jako, zahlásíme přelet pobřeží Francie u Abbeville apod.)...což mě v tu chvíli a ani nikoho z nás, kdo o posunutí trasy věděl, nenapadlo...pokud bychom Vám zahlásili naši pozici u Abbevile, tak byste pak měli čas se zformovat a připravit se na útok, protože jsme měli nad Francií od té chvíle strávit ještě nějakých 15-20 minut...jenže to je KDYBY a nestalo se...

Tak už se prosím nečertěte a příště to bude "alles in ordnung"? Pokud bude zájem si to zopakovat...
Ostatně tato mapa se úplně nabízí k dalším střetům...Neházejme na to BoBka...
Co Fuči? Máš u mě Jégra...Co berry? Máš u mě ("doplň co piješ" )...smiley

smiley



Upravil 310_BleskovejPodrs, 02/03/2009 10:19
225-204-779 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=8
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_Crowley
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 2516
Bydliště: Zlín
Založen: 09.04.06
Přidán 02/03/2009 10:20
Kucí Lionský, já si myslím, že už vím v čem je základ tohoto malého nedorozumění. Rozhodně se jedná o chybu v komunikaci, ne o nějaký naschvál, nebo "kurvárnu".
Ten zakopaný pes je v termínu "vymezený prostor". Zkuste to chápat spíše tak, že v denním rozkaze Luftflotte, nebo kdo vám to vlastně velí, jste dostali tento prostor přidělený k patrolování. Nikde nebylo psáno "Vy poletíte z A1, my ze Z20, sejdeme se uprostřed a dáme si do držky".
Letový plán byl takový, aby jste měli možnost na nás zaútočit nad kanálem při návratu. Nic víc v tom není.


191-442-492 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=25
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
1stCL_pbarry
Pilot

Příspěvků: 78
Založen: 06.04.06
Přidán 02/03/2009 10:27
V tom případě bych navrhoval něco ve smyslu: Alarm start (bombradéry už tou dobou na půl cesty) , stoupání do absurdní výšky a čekaní. Kontrola hlásí zasažení cíle a výšku a směr odletu bombardérů --> navedení do prostoru pro zachycení bombardérů na odletu... Rudí nad sebou poznávají 16 kondenzaček, které se na ně v zápětí dramaticky spouštějí.... no a v tom se to všechno semele a padni komu padni smiley



díky podrs, já už po minule nepiju smiley


Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
------------
černá 1+-
Upravil 1stCL_pbarry, 02/03/2009 10:30
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_BleskovejPodrs
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 6389
Bydliště: Praha
Založen: 25.05.06
Přidán 02/03/2009 10:35
A nebo jinak...radar nás nahlásí při přeletu kanálu, hlásná služba a kamaraden u Abbeville (stupidní vtípek, já vím smiley) nás prásknou při přeletu pobřeží, vy pak celou dobu poletíte ve slunci a budete nás sledovat s výškovou převahou a až to otočíme za cílem tak na nás spadnete...rozbijete pár Sptifirů, jeden z vás vlastním tělem nabere Vašátka a všechny bombardéry se vrátí na základnu... smiley


225-204-779 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=8
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
Gringo
Pilot

Obrázek uživatele

Příspěvků: 1543
Bydliště: Jindřichův Hradec
Založen: 24.04.07
Přidán 02/03/2009 10:39
1stCL_pbarry napsal/a:
V tom případě bych navrhoval něco ve smyslu: Alarm start (bombradéry už tou dobou na půl cesty) , stoupání do absurdní výšky a čekaní. Kontrola hlásí zasažení cíle a výšku a směr odletu bombardérů --> navedení do prostoru pro zachycení bombardérů na odletu... Rudí nad sebou poznávají 16 kondenzaček, které se na něj v zápětí dramaticky spouštějí.... no a v tom se to všechno semele a padni komu padni smiley


Krásnej scénář.Sice asi ne pro close cover ale krásnej, to se musí uznatsmiley

Já jakožto velitel roje nízkého coveru jsem si ani nevšiml, že bombři nějak vylétli z nějaké určené trasy.
Jediný co jsem sledoval byli naši velcí bratři a prostor kolem aby se k nim nikdo nedostal.
Krk jsem si málem vykroutil a je pravda, že bych se s fokama rád porval.

Ale i tak to pro mě mělo atmosféru.Klucí Lionský ať se nezlobí, jsem si jistej, že žádnej záměr z naší strany či předem dohodnutá "kurvárna" v tom nebyla.My si chtěli užít uplně stejně jako vy.To nám věřte.
Ale plán je jedna věc a realita druhá.Stane se.Ještě jsem nezažil specku, která by dopadla přesně tak jak měla.
Stejně se mi to ale líbilo.Asi jako každá taková akce.smiley


410 803 322
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_Crowley
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 2516
Bydliště: Zlín
Založen: 09.04.06
Přidán 02/03/2009 10:42
311_BleskovejPodrs napsal/a:
...rozbijete pár Sptifirů, jeden z vás vlastním tělem nabere Vašátka a všechny bombardéry se vrátí na základnu... smiley


Ty hade!smiley


191-442-492 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=25
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
313_Santy
Pilot

Příspěvků: 10
Založen: 09.04.06
Přidán 02/03/2009 10:56
Hlavně díky Rampo!!! smiley
Bohužel se vyskytly problémy na začátku, které se bohužel nedají odstranit jinak, než že se vše vyzkouší předem a to v tom počtu lidí jinak nejde než při specce. Takže přístě to bude jistě lepší!!!

K samotné akci. Mě se to líbilo!!!
Lioni si budou stěžovat, že nesundali celou RAF, ale pro mě to mělo po dlouhé době výbornou atmosféru a i přes to čekání, jsem si to užil.
Kluci modří, berte to tak, že stejně jako vy nemáte možnost radaru a navádění, nemáme ho ani my. Takže jsme taky odkázáni na to, jak se situace zrovna vyvine.
Jinak k tomu velkému střílení krocanů klidně mohlo dojít, protože my jako high cover jsme neustále měli vizuální kontakt s bombry, takže když jsme měli kontakt s nepřítelem, tak ho mohl mít i on. Že se soustředil na nás, už není vinou nás, ale jejich. Dokonce jsme viděli i ty dva FW, které útočily na bombry a v tu dobu byl zbytek LW severně od svazu. (konkrétně asi 6 kondenzaček, další pak přilétli ze západu, ty by to měli asi horší, ale taky by si zastříleli, nejen na nás) My se snažili odtáhnout nepřítele víc na západ a vázat ho na nás, což se nám bohužel podařilo. smiley Co teda dělali ty dva FW, že vás nenavedli na svaz? Udělali jste chybu a ta nebyla Rampova nebo něčí jiná. Proč rozmydlit svaz už při příletu? Kluci aspoň mohli odbombit a jestli by jste je při odletu chytli nebo ne, je otázka štěstí a šikovnosti. Tak jako to často bylo i ve skutečnosti. Něco jste sundali, my splnili úkol a bombry doletěly a obě strany můžou být spokojené. smiley
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_BleskovejPodrs
Officer

Obrázek uživatele

Příspěvků: 6389
Bydliště: Praha
Založen: 25.05.06
Přidán 02/03/2009 10:59
Pro info, toto je naše trasa...všechno sedí, akorát waypoint 6 byl o několik km blíže k Le Havru a poté jsme směřovali kurzem 355, pobřeží Francie cestou zpět jsme tedy překročili podle plánu(kříž H,I,6,5) a pobřeží Anglie jsme přeletěli v sektoru H10 nad nejjižnějším výstupkem britského pobřeží...


Cestou tam z již několikrát zmiňovaných důvodů jsme byli více na V, cestou zpět jsme oblast vašich hlídek zachovali, nechtěli jsme nepozorovaně proklouznout, to chci aby bylo jasné. Zde se projevila chyba v našem plánu, měli jsme nasimulovat ten radar abyste měli čas se zformovat a možnost napadnout nás cestou domů, nad kanálem smiley Tím by se vykompenzovala ta naše kulišárna, kurvárnou bych to taky nenazýval...já si myslím že si po těch letech už není zas tak moc co dokazovat a úmyslně se snažit rozezlít (či přímo nasrat) tolik lidí, to nemá nikdo z nás zapotřebí...smiley


225-204-779 http://www.310raf.com/viewpage.php?page_id=8
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
1stCL_pbarry
Pilot

Příspěvků: 78
Založen: 06.04.06
Přidán 02/03/2009 11:23
313_Santy napsal/a:

Jinak k tomu velkému střílení krocanů klidně mohlo dojít, protože my jako high cover jsme neustále měli vizuální kontakt s bombry, takže když jsme měli kontakt s nepřítelem, tak ho mohl mít i on. Že se soustředil na nás, už není vinou nás, ale jejich. Dokonce jsme viděli i ty dva FW, které útočily na bombry a v tu dobu byl zbytek LW severně od svazu. (konkrétně asi 6 kondenzaček, další pak přilétli ze západu, ty by to měli asi horší, ale taky by si zastříleli, nejen na nás) My se snažili odtáhnout nepřítele víc na západ a vázat ho na nás, což se nám bohužel podařilo. smiley Co teda dělali ty dva FW, že vás nenavedli na svaz? Udělali jste chybu a ta nebyla Rampova nebo něčí jiná. Proč rozmydlit svaz už při příletu? Kluci aspoň mohli odbombit a jestli by jste je při odletu chytli nebo ne, je otázka štěstí a šikovnosti. Tak jako to často bylo i ve skutečnosti. Něco jste sundali, my splnili úkol a bombry doletěly a obě strany můžou být spokojené. smiley


Jop s timhle souhlasim. Zhodnotil jsi to uplne spravne. Nicmene podmínky resp. pravidla byly nastavený poněkud jinak. totiž nám byl vymezen prostor a očekávali jsme útok do tohoto prostoru, né ústup z něho. Problémem je že takovéhle "změny pravidel", se nám poslední dobou při meziletkových akcích stávají často a jsme už na to takoví podráždění. nic ve zlém no.


Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
------------
černá 1+-
Autor RE: Ámos: Zhodnocení
310_Runner
Pilot

Obrázek uživatele

Příspěvků: 1488
Bydliště: Jindřichův Hradec
Založen: 20.11.07
Přidán 02/03/2009 11:38
Mno co se týče problémů technických, vem to čert stane se. Dik pořadatelům za akci smiley


Já jsem si to užil a atmošku to mělo dobrou. Jako nejbližší cover bombrů jsme měli pořád plné zrcátka dotů a vlastně byli na všechny strany a vějš, což mě celou dobu znervózňovalo. Dalo se čekat že až se Foky pustěj z kosmu dolů, tak to zjistíme podle černé obrazovky před sebou. Také po útoku těch dvou, byl chvíli pěknej zmatek, protože znás je všichni viděli až při střelbě, poté hned zase zmizeli a už je nikdo neviděl. Tak teplo v zátylku bylo o to větší " jsou tam ale kde"

No na téhle mapě je viditelnost trochu horší na letící doty vůči zemi, ale jak píše Santy pokud mi vidíme vás, není náš problém že to tak není opačně, nemluvě o těch dvou ůtočnících kteří rozhodně věděli kde jsme. Boj s vysokým covrem dle mého značí že někde pod ním je cíl, zom dolu a pryč tak to skopci dělali, to že zustali všichni na hoře a prali se ze spity taky není problém rudé strany.

Hodnotit specku nevyhráli jsme protože Vy jste tohle a tohle, no nevím o tom by to asi bejt nemělo,prostě to dopadlo jak to dopadlo. V reálu to také bylo naplánováno perfěktně a nakonac bylo vše uplně jinak nééé??



Kdo nechce živit vlastní armádu, brzo může živit cizí.
Upravil 310_Runner, 02/03/2009 11:40
http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=68
Strana 1 z 5 1 2 3 4 > >>
Přejít na:
Přihlásit
Jméno

Heslo



Ještě nejsi přihlášený ?
Klikni zde a registruj se.

Zapoměl jsi heslo?
Pro získání nového klini právě zde.
Rychlovka
Musíte být přihlášeni, abyste mohli přidat zprávu.

311_Mart
01.12.2023 11:39
Ahoj, pár nás občas lítá s CSW, scházíme se na TS SVK. https://vwings.net/

Saphyr
30.11.2023 22:22
Ahoj, lítáte ještě někdo online? IL2COD nebo IL2GB?

311_Kerbi
22.10.2023 19:14
JDV

311_Vont
22.10.2023 18:41
RTB bylo to super jako vždy smiley

311_Mart
22.10.2023 17:17
RTB, rád jsem vás zase viděl smiley

311_Liboch
22.10.2023 17:00
RTB, díky všem zúčastněným, bylo to moc fajnsmiley

310_Pip
22.10.2023 14:19
RTB, bylo to opět skvělý

Saphyr
22.10.2023 10:20
Po letech ahoj vsem! smiley

Gringo
06.06.2023 09:52
Díky za sraz, bylo to super jako vždy.

Gringo
06.06.2023 09:51
Yesss..po deseti letech jsem si vzpoměl na heslo. ještě to se mnou nebude tak špatný. Zdar všem

Archív Rychlovky
Tvůrci webu: Rampa & BleskovejPodrs
Copyright © 2006-2015

16417498 Návštěv